Audi Q8 e-tron: nieuwe looks, verbeterde efficiency en range

nieuws

15 februari 2023

De elektrische toekomst van Audi ging eind 2018 van start toen het merk de e-tron introduceerde. Sindsdien is het model maatgevend voor elektrische luxe-SUV’s. De Audi Q8 e-tron luidt een volgende fase in het succes van de elektrische pionier in. De Q8 e-tron – het topmodel binnen Audi’s lijn met elektrische SUV’s en crossovers – heeft een geoptimaliseerd aandrijfconcept, verbeterde aerodynamica en een accupakket met een grotere capaciteit en betere laadprestaties. Daarmee is nu een actieradius mogelijk van 582 kilometer* (WLTP) voor de SUV-versie en zelfs 600 kilometer* voor de Sportback. Ingrijpende wijzigingen aan met name het front geven het nieuwe vlaggenschip bovendien een nog modernere uitstraling.

Nieuwe looks, nieuwe naam, nieuwe merkidentiteit

Door de auto ‘Q8 e-tron’ te noemen, benadrukt Audi de positie van het nieuwe topmodel binnen de lijn van elektrische SUV’s en crossovers. Dankzij het vernieuwde design van de voor- en achterzijde zijn de Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron direct herkenbaar als volledig elektrische auto’s. De prestigieuze elektrische SUV is het eerste model dat is voorzien van Audi’s nieuwe tweedimensionale logodesign van de vier ringen.

Grotere accucapaciteit en betere laadprestaties

De Audi Q8 e-tron beschikt over een accupakket met een nettocapaciteit van 89 kWh (bruto: 95 kWh), de Q8 55 e-tron en SQ8 e-tron hebben een batterij met een nettocapaciteit van 106 kWh (bruto: 114 kWh). Door het verbeterde accumanagementsysteem is de bruikbare capaciteit verder vergroot. Bij een snellaadstation bereikt de Q8 50 e-tron een maximum laadkracht van 150 kW, de Q8 55 e-tron en SQ8 e-tron hebben een laadvermogen van 170 kW. Het grotere accupakket kan in ongeveer 31 minuten worden opgeladen van 10 tot 80 procent. Onder optimale omstandigheden betekent dit een actieradius van 420 kilometer* (WLTP). Aan een publieke laadpaal of wallbox kan de Q8 e-tron met een vermogen van 11 kW worden opgeladen.

Materialen uit recyclingprocessen

In Europa en de VS wordt de Audi Q8 e-tron gecertificeerd als CO2-neutraal. Bepaalde onderdelen maakt Audi van gerecyclede materialen, waardoor minder grondstoffen noodzakelijk zijn. Voorbeelden hiervan in het interieur zijn de isolatie en vloerbekleding. De decoratieve inleg boven het instrumentendisplay - de ‘tech layer’ genaamd - is verkrijgbaar in een nieuw antracietkleurig materiaal dat deels is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Als onderdeel van het S line uitrustingspakket zijn de sportstoelen bekleed met synthetisch leer en de microvezelstof Dinamica. Dinamica is tot 45 procent gemaakt van gerecyclede PET-flessen, textiel en vezelresten.

De Q8 e-tron is nu te bestellen!

De Audi Q8 e-tron is nu te bestellen bij Van den Brug. Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Neem contact op met Audi Van en Brug! 

Interesse in deze auto? Laat het ons weten

Wil je meer weten over de nieuwe Audi Q8 e-tron of de Audi Q8 Sportback e-tron? Laat dan je gegevens achter in onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.